Trendwatcher Adjiedj Bakas: Doorbraakinnovaties en nieuw ondernemerschap

‘Doorbraakinnovaties en nieuw ondernemerschap’, is de titel van het zojuist verschenen Trendrapport 2013 van Adjiedj Bakas. Hij beschrijft daarin de trends op het gebied van economie, politiek, internet, mode en gadgets voor het komende jaar.

Optimistisch
De trendwatcher voorziet in het Jaar van de Slang lage rente, oplopende inflatie en veel spanning rond de euro. Optimistisch als altijd signaleert hij ook lichtpuntjes. Zo gaat het midden en kleinbedrijf steeds vaker onderling geld aan elkaar uitlenen nu banken zeer terughoudend zijn, krijgt leegstaand vastgoed steeds vaker een nieuwe functie (bijvoorbeeld als stadsboerderij) en komt er hulp van de maffia (!) voor Griekenland. In 2013 voorziet Bakas ook de opkomst van de consumeigenaren, die samen een aandeel in een toneelstuk, boek of documentaire kopen.

Trendwatcher Adjiedj Bakas
Trendwatcher Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. Bakas is provocerend en altijd positief, juist in deze tijden van economische teruggang. Zijn motto is dan ook: “Wie niet kan lachen, moet geen winkeltje beginnen” en “het Chinese karakter voor crisis bestaat uit de twee woorden crisis en kans”.

Visionair
Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Niet voor niets wordt hij gevraagd voor circa 200 lezingen per jaar in binnen- en buitenland. Hij koppelt hierbij trends aan entertainment. Nederlands bekendste trendwatcher beperkt zich niet tot één thema. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, spiritualiteit, liefde. Hij staat in de top-10 van meest geboekte sprekers van het land en in de Sprout top-30 van meest invloedrijke Nederlanders onder de 50 jaar. Onorthodox, optimistisch, inspirerend en sprankelend, zijn woorden die bij hem passen.

Wanneer?
Dinsdag 13 november 2012 was een enerverende avond in theater de Voorveghter. Het trendrapport is nu hier te downloaden.

Mocht u Adjiedj Bakas willen horen? Informeer naar de mogelijkheden.